2013-08-03-14.43.38

składniki:

  • 500g karkówki
  • 500g ziemniaków
  • 200g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 1 mały słoik majonezu
  • 6 łyżek ketchupu
  • 3 łyżki śmietany
  • 200g startego sera żółtego
  • olej
  • sól,pieprz,bazylia
  • przyprawa do wieprzowiny
wykonanie:
Mięso pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć dodać przyprawę.obsmażyć na oleju, podlać wodą i gotować do miękkości. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć z posiekaną cebulą. ziemniaki obrać i ugotować na półtwardo i pokroić w plasterki.
Na dnie naczynia żaroodpornego wyłożyć sos z karkówki, połowę ziemniaków, mięsa, pieczarek z cebulą i pokrojonej w kostkę papryki.
Zalać 0,5 sosu z majonezu, ketchupu i śmietany. czynnosć powtórzyć. Wierzch posypać serem i bazylią
piec ok 20min w temperaturze 200 stopni